DECOTRON®

Our products

Decotron 23
Decotron® 23
Water-based cleaning fluid determined for cleaning of stencils.Specially designed for wet cleaning process in screen printing. Ready-mix, intended for direct use. Effective for all types of solder pastes. Intended for...
Decotron 2
Decotron® 239
Water-based cleaning fluid determined to remove residues of a solder paste and uncured epoxy-based SMT adhesives from printing stencils, PCBs misprints and squeegees. Effective cleaning of process residues (dust, grease)...
Decotron 250
Decotron® 250
Water-based cleaning fluid determined to remove residues of a solder paste from printing stencils, PCBs misprints and squeegees.Ready-mix, intended for direct use. Effective for all types of solder pastes and...
Decotron250_25
Decotron® 250/25
Water-based cleaning fluid determined to remove residues of a solder paste from printing stencils, PCBs misprints and squeegees. Ready-mix, intended for direct use. Effective for all types of solder pastes...
Decotron 281
Decotron® 281
Water-based cleaning fluid determined to remove residues of a solder paste and SMT adhesives from printing stencils, PCBs misprints and squeegees. Ready-mix, intended for direct use. Effective for all types...
Decotron 351S
Decotron® 351S
Water-based cleaning fluid determined to clean misprints and remove flux residues from PCBs after the soldering process. Intended for use in all types of DCT cleaning machines, mainly in the...
Decotron 355S
Decotron® 355S
Water-based cleaning fluid determined to clean flux residues from PCBs after the soldering process. Intended for use in InJet types of DCT cleaning machines with high-pressure spray-in-air cleaning technology.
411A
Decotron® 411A
Water-based cleaning fluid determined to remove flux residues from PCBAs after soldering process. Can be used to clean misprints. Ready-mix, intended for direct use. More effective cleaning under components. Intended...
Decotron CP381
Decotron® CP381
Water-based cleaning fluid determined to clean misprints and remove flux residues from PCBs after the soldering process. Ready-mix, intended for direct use. Intended for use in all types of DCT...
Decitron EFD1
Decotron® EFD1
The water-based cleaning agent (stripper) is determined to remove cured and uncured conformal coatings from coating frames, PCBs (varnish remover pcb), and coating machine parts components. Intended for removing acrylate...
Decotron M50
Decotron® M50
A water-based cleaning fluid designed for manual cleaning of soldering devices. Ready-mix intended for direct use. Designed for cleaning of most types of flux residues. Developed for areas with common...
Decotron T300SA
Decotron® T300SA
Water-based cleaning fluid determined for maintenance cleaning of flux residues from soldering frames, pallets and masks and parts of reflow ovens and wave soldering machines. Extra strong ready-mix intended for...
T332
Decotron® T332
Water-based cleaning fluid determined for maintenance cleaning of flux residues from soldering frames, pallets and masks, parts of reflow ovens and wave soldering machines. Specially developer for cleaning filter elements...
DecotronT392A
Decotron® T392A
Water-based cleaning fluid determined for maintenance cleaning of flux residues from soldering frames, pallets and masks, parts of reflow ovens and wave soldering machines. Extra strong ready-mix intended for heavily...
Reflow Cleaner 88
Reflow Cleaner 88
A water-based cleaning fluid designed for manual cleaning of soldering devices. Ready-mix intended for direct use. Designed for cleaning of most types of solder paste and flux residues. Developed for...
Reflow Cleaner 94
Reflow Cleaner 94
A water-based cleaning fluid designed for manual cleaning of soldering devices. Ready-mix intended for direct use. Designed for cleaning of most types of flux residues. Developed for areas with common...

Case studies

100% ОДГОВОРНОСТ ЗА ПРОЦЕСОТ НА ЧИСТЕЊЕ

Ние преземаме целосна одговорност за функционалноста на процесот на чистење.

КОМПЛЕТНИ РЕШЕНИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ

Можеме да понудиме комплетни решенија за чистење за сите постоечки апликации.

КВАЛИТЕТ НА СИСТЕМ ЗА ЧИСТЕЊЕ

Ние произведуваме системи за чистење исклучиво од нерѓосувачки челик бидејќи има долгорочни придобивки.

ЧИСТ КВАЛИТЕТ НА СРЕДСТВА ЗА ЧИСТЕЊЕ

Се грижиме за функционалноста на хемикалиите за чистење, но и за екологијата.

ЕХНИЧКИ И ЕКОНОМСКИ ПОДОБРУВАЊА

Со секој проект, нашата најголема мотивација е да му донесеме на купувачот подобро техничко и економско решение.

РАЗВОЈ И ПРИЛАГОДУВАЊЕ

Со континуирано развивање на нашите технологии за чистење, ние се движиме напред и одговараме на напредокот во електронската индустрија.

ДЕМОЦЕНТРИ ВО СВЕТОТ

На клиентите им даваме можност всушност да го тестираат растворот за чистење.

ДИРЕКТНА ПОДДРШКА ЗА СЕРВИС

За нас, сервисната поддршка не завршува со инсталацијата, таа започнува.

References

Our references show the diversity of our customers and how we have been able to
to tailor our services to their needs and expectations.

continental
vitesco 1
samsung
panasonic 1
magnet-mirelli 1
Celestica_logo.svg
flex
honeywell
jabil 1
hella 1
philips
plexus 1
wabco 1
foxconn 1
siix 1
sanmina-logo_2 1
johnson
valeo 1
new-usi-logo-slogan2
benchmark-electronics2
Од отворањето на нашиот нов објект, додадовме и InJet®388 за чистење на шаблони и AirJet®594 за испирање на разменувачи на топлина. Побаравме повеќекратни промени во дизајнот на InJet и DCT работеше со нас за да ја измениме машината соодветно. Отворени сме 24/7 и имавме исклучителна услуга со DCT ноќе/ден/викенд. Машините се многу добро изградени и немавме големи проблеми со хардверот или софтверот во последните 2 години.
Zobrazit více
Continental Corporation
Кристофер Тредвеј
SMT менаџер
Christopher Treadway
Во Tico Fire Protection Products, нашиот примарен фокус е на производите и услугите за заштита од пожари. Со преминот кон лемење без олово, се боревме со квалитетот на резултатите од испирање на ПХБ по процесот на лемење. Благодарение на нашата долгорочна соработка со DCT Czech, нивната експертиза за чистење, флексибилност и ориентација кон решенијата на клиентите, успешно сменивме и имплементиравме нов процес на чистење на ПХБ со вертикално прскање. DCT Czech дизајнираше и произведе систем за чистење со висок капацитет за нас, кој успешно го користиме скоро 2 години.
Zobrazit více
Tyco Electronics
Radek Matuška
Процесен инженер
matuska
DCT Czech ни помогна да го решиме проблемот со чистење на матриците за печатење од остатоци од паста за лемење и SMT лепак и во исто време чистење на залемените ПХБ од остатоци од флукс. По имплементацијата на новата технологија за чистење Injet 388 mCRD и средството за чистење Decotron CP381, можно е да се исчистат сите делови во една машина за чистење со еден вид течност за чистење. Така, постигнато е сеопфатно решение кое обезбедува долгорочни стабилни резултати на чистење. Работиме и со DCT Czech за да ги подобриме другите процеси на чистење во нашето производство.
Zobrazit více
Connectgroup
Miroslav Černý
Процесен инженер
cerny
Соработуваме со DCT од 2006 година. Користиме DCT процеси за чистење: шаблони, грешки при печатење на PCB, рамки за лемење, филтри од рерните за преточување, како и за рачно чистење. Многу сме среќни и задоволни од соработката со ДЦТ. Ја цениме поддршката директно од DCT, но и од локални експерти за DCT.
Zobrazit více
Celestica Romania
Bogdan Opris
NPI инженер за печат
opris
Continental Automotive Czech Republic – Frenštát pod Radhoštěm склопува ПХБ за голем клиент во автомобилската индустрија што бара максимална доверливост на сите нејзини делови Поради овие високи барања за квалитет, баравме соодветен добавувач кој може да го постави целиот процес на чистење ПХБ лемење. Работејќи со DCT, успеавме постепено да ги елиминираме повеќето технички проблеми поврзани со чистотата на деловите и да задоволиме клиент кој бара многу. Она што најмногу го цениме во нашата соработка е стручноста на тимот на DCT и нивната способност за флексибилно решавање на новите технички проблеми и построгите барања на крајните клиенти.
Zobrazit více
Continental Automotive Czech Republic
Збињек Захрадил
Оддел за квалитет
zahradil
Веќе 40 години, SEHO Sistems GmbH е водечки светски производител на комплетни решенија за процеси на лемење и автоматизирани производни линии. Многу пионерски иновации во областа на лемењето потекнуваат од SEHO. Со нашите модерни, иновативни системи и високиот стандард за квалитет на нашите производи, ние сме силен и доверлив партнер за нашите меѓународни клиенти. DCT Czech s.r.o. ни обезбедува идеално системско решение за процесите на чистење потребни во нашиот технолошки центар. Благодарение на сеопфатното решение на компанијата DCT Czech s.r.o. ние сме многу успешни во чистење на системите за филтрирање на нашите линии за лемење, како и додатоци за лемење како што се рамки за лемење што се користат во процесите на лемење со бранови. Ние користиме INJET 888 CRRD во комбинација со течност за чистење Decotron T383 од DCT. Ние сме многу задоволни од оваа технологија бидејќи ги исполнува највисоките барања во процесот на чистење.
Zobrazit více
SEHO Systems GmbH
Фрaнк Шнајдер
Техничар за апликации
schneider

Are you interested in our solutions or
need help with your choice?

Contact us, our experienced sales representatives will be happy to advise you and propose a tailor-made solution to your requirements.