InJet®

Our products

388_CD
InJet® 388 CD
InJet® 388 CD is a basic cleaning solution to remove solder pastes from stencils, squeegees and one-sided misprint or can be used for PumpPrint cleaning after consultation.
388_CRD
InJet® 388 CRD
InJet® 388 CRD is developed primarily for the removalof solder pastes and SMT adhesives from stencils, PumPrints,squeegees and misprints. The cleaning system can also be used for PCB cleaning, or...
388_CRD
InJet® 388 CRD 2PR
The cleaning system is developed primarily for cleaning boards after soldering or for a combination of board cleaning and for removing solder paste and SMT adhesives from stencils, PumpPrints, squeegees...
388_CRRD_1PR
InJet® 388 CRRD 1PR "Combo"
The InJet® 388 CRRD “Combo” is primarily designed for precision plate cleaning after soldering. The cleaning system can also be used for high-quality removal of solder pastes and SMT adhesives...
388_TWIN_CRD
InJet® 388 TWIN CRD "Sausage dog"
InJet® 388 TWIN CRD is primarily developed for the cleaning flux residues from PCBs after soldering. The cleaning system can be also used for removing solder pastes and SMT adhesives...
388_TWIN_CRD
InJet® 388 TWIN CRD 2PR "Sausage dog"
The InJet® 388 TWIN CRD 2PR "Sausage Dog" is designed primarily for high-capacity and precise cleaning of boards after soldering (PCBAs). The cleaning system can also be used for the...
388_TWIN_CRRD
InJet® 388 TWIN CRRD "Sausage dog"
InJet® 388 TWIN CRRD “Sausage Dog” is developed primarily for high-capacity and precise plate cleaning after soldering. The cleaning system can also be used for high-capacity removal of solder pastes...
888_CRD_1F
InJet® 888 CRD 1F
InJet® 888 CRD-1F is designed primarily for removing flux residues from solder frames or for maintenance cleaning of soldering equipment parts. The machine is also great for removing cured and...
888_CRD_2F
InJet® 888 CRD 2F
The InJet® 888 CRD-2F is developed primarily for the removal of smelting residues from soldering frames, and the maintenance cleaning of soldering equipment components. It can also be used for...
888_CRRD_2F
InJet® 888 CRRD 2F
The InJet® 888 CRRD-2F is designed primarily for removing flux residues from solder frames or for maintenance cleaning of soldering equipment parts. The machine is also great for removing cured...
3179_CRD_BigBoard
InJet® 3179 CRD "BigBoard"
InJet® 3179 CRD is designed to remove solder pastes and SMT adhesives from non-standard large stencils up to 100 x 1700 x 900 mm or 3.94 x 66.93 x 35.43...
388_TRIPLE_CRRD_2PR
InJet® 388 TRIPLE CRRD 2PR
InJet® 388 TRIPLE CRRD is developed primarily for high-capacity and precise plate cleaning after soldering. All processes are fully automated and run in 3 separate process chambers, where the cleaning...
388_DOUBLE_TRIPLE_CRRD_1PR
InJet® 388 DOUBLE TRIPLE CRRD 1PR
InJet® 388 DOUBLE TRIPLE CRRD delivers twice the cleaning capacity of the InJet® 388 TRIPLE CRRD and is, therefore, our most powerful vertical sprayer for post-solder plate cleaning, which has...

Case studies

100% ОДГОВОРНОСТ ЗА ПРОЦЕСОТ НА ЧИСТЕЊЕ

Ние преземаме целосна одговорност за функционалноста на процесот на чистење.

КОМПЛЕТНИ РЕШЕНИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ

Можеме да понудиме комплетни решенија за чистење за сите постоечки апликации.

КВАЛИТЕТ НА СИСТЕМ ЗА ЧИСТЕЊЕ

Ние произведуваме системи за чистење исклучиво од нерѓосувачки челик бидејќи има долгорочни придобивки.

ЧИСТ КВАЛИТЕТ НА СРЕДСТВА ЗА ЧИСТЕЊЕ

Се грижиме за функционалноста на хемикалиите за чистење, но и за екологијата.

ЕХНИЧКИ И ЕКОНОМСКИ ПОДОБРУВАЊА

Со секој проект, нашата најголема мотивација е да му донесеме на купувачот подобро техничко и економско решение.

РАЗВОЈ И ПРИЛАГОДУВАЊЕ

Со континуирано развивање на нашите технологии за чистење, ние се движиме напред и одговараме на напредокот во електронската индустрија.

ДЕМОЦЕНТРИ ВО СВЕТОТ

На клиентите им даваме можност всушност да го тестираат растворот за чистење.

ДИРЕКТНА ПОДДРШКА ЗА СЕРВИС

За нас, сервисната поддршка не завршува со инсталацијата, таа започнува.

References

Our references show the diversity of our customers and how we have been able to
to tailor our services to their needs and expectations.

continental
vitesco 1
samsung
panasonic 1
magnet-mirelli 1
Celestica_logo.svg
flex
honeywell
jabil 1
hella 1
philips
plexus 1
wabco 1
foxconn 1
siix 1
sanmina-logo_2 1
johnson
valeo 1
new-usi-logo-slogan2
benchmark-electronics2
Од отворањето на нашиот нов објект, додадовме и InJet®388 за чистење на шаблони и AirJet®594 за испирање на разменувачи на топлина. Побаравме повеќекратни промени во дизајнот на InJet и DCT работеше со нас за да ја измениме машината соодветно. Отворени сме 24/7 и имавме исклучителна услуга со DCT ноќе/ден/викенд. Машините се многу добро изградени и немавме големи проблеми со хардверот или софтверот во последните 2 години.
Zobrazit více
Continental Corporation
Кристофер Тредвеј
SMT менаџер
Christopher Treadway
Во Tico Fire Protection Products, нашиот примарен фокус е на производите и услугите за заштита од пожари. Со преминот кон лемење без олово, се боревме со квалитетот на резултатите од испирање на ПХБ по процесот на лемење. Благодарение на нашата долгорочна соработка со DCT Czech, нивната експертиза за чистење, флексибилност и ориентација кон решенијата на клиентите, успешно сменивме и имплементиравме нов процес на чистење на ПХБ со вертикално прскање. DCT Czech дизајнираше и произведе систем за чистење со висок капацитет за нас, кој успешно го користиме скоро 2 години.
Zobrazit více
Tyco Electronics
Radek Matuška
Процесен инженер
matuska
DCT Czech ни помогна да го решиме проблемот со чистење на матриците за печатење од остатоци од паста за лемење и SMT лепак и во исто време чистење на залемените ПХБ од остатоци од флукс. По имплементацијата на новата технологија за чистење Injet 388 mCRD и средството за чистење Decotron CP381, можно е да се исчистат сите делови во една машина за чистење со еден вид течност за чистење. Така, постигнато е сеопфатно решение кое обезбедува долгорочни стабилни резултати на чистење. Работиме и со DCT Czech за да ги подобриме другите процеси на чистење во нашето производство.
Zobrazit více
Connectgroup
Miroslav Černý
Процесен инженер
cerny
Соработуваме со DCT од 2006 година. Користиме DCT процеси за чистење: шаблони, грешки при печатење на PCB, рамки за лемење, филтри од рерните за преточување, како и за рачно чистење. Многу сме среќни и задоволни од соработката со ДЦТ. Ја цениме поддршката директно од DCT, но и од локални експерти за DCT.
Zobrazit více
Celestica Romania
Bogdan Opris
NPI инженер за печат
opris
Continental Automotive Czech Republic – Frenštát pod Radhoštěm склопува ПХБ за голем клиент во автомобилската индустрија што бара максимална доверливост на сите нејзини делови Поради овие високи барања за квалитет, баравме соодветен добавувач кој може да го постави целиот процес на чистење ПХБ лемење. Работејќи со DCT, успеавме постепено да ги елиминираме повеќето технички проблеми поврзани со чистотата на деловите и да задоволиме клиент кој бара многу. Она што најмногу го цениме во нашата соработка е стручноста на тимот на DCT и нивната способност за флексибилно решавање на новите технички проблеми и построгите барања на крајните клиенти.
Zobrazit více
Continental Automotive Czech Republic
Збињек Захрадил
Оддел за квалитет
zahradil
Веќе 40 години, SEHO Sistems GmbH е водечки светски производител на комплетни решенија за процеси на лемење и автоматизирани производни линии. Многу пионерски иновации во областа на лемењето потекнуваат од SEHO. Со нашите модерни, иновативни системи и високиот стандард за квалитет на нашите производи, ние сме силен и доверлив партнер за нашите меѓународни клиенти. DCT Czech s.r.o. ни обезбедува идеално системско решение за процесите на чистење потребни во нашиот технолошки центар. Благодарение на сеопфатното решение на компанијата DCT Czech s.r.o. ние сме многу успешни во чистење на системите за филтрирање на нашите линии за лемење, како и додатоци за лемење како што се рамки за лемење што се користат во процесите на лемење со бранови. Ние користиме INJET 888 CRRD во комбинација со течност за чистење Decotron T383 од DCT. Ние сме многу задоволни од оваа технологија бидејќи ги исполнува највисоките барања во процесот на чистење.
Zobrazit více
SEHO Systems GmbH
Фрaнк Шнајдер
Техничар за апликации
schneider

Are you interested in our solutions or
need help with your choice?

Contact us, our experienced sales representatives will be happy to advise you and propose a tailor-made solution to your requirements.